Laušević bez izjašnjavanja o optužnici

Naredno pojavljivanje glumca Žarka Lauševića pred imigracionim sudom u SAD odloženo za 10. avgust. Laušević se nije izjasnio o optužnici i nije tražio kauciju za odbranu sa slobode.

Glumac Žarko Laušević, koji je nedavno priveden zbog nezakonitog boravka u SAD, nije se izjasnio o optužnici, za njega nije zatražena ni kaucija za odbranu sa slobode, a naredno pojavljivanje pred imigranicionim sudom odloženo je za 10. avgust.

Odlaganje je usledilo na zahtev Lauševićevog advokata Timoti Grifina, kome se tužilac nije protivio.

Laušević je od 1. jula u pritvoru zbog kršenja američkih imigracionih propisa. Za njim su srpske vlasti raspisale poternicu jer nije izdržao višegodišnju kaznu zatvora zbog ubistva Dragora Pejovića (20), Radovana Vučinića (21) i ranjavanja Andrije Kažića u Podgorici 1993. godine.

Crnogorski mediji javili su da bi imigracioni tužilac u Njujorku Skot Veber i Lauševićev advokat Grifin mogli da se sporazumeju oko kaucije na osnovu koje bi optuženi mogao da izađe iz pritvora pre 10. avgusta.

Spekuliše se da bi u tom slučaju sud mogao doneti odluku na štetu Lauševića, koja bi onemogućila da ikada više stupi na tlo Amerike.

Kako je izjavio generalni konzul Srbije u Njujorku Branko Radošević, konzulat je Lauševiću i njegovoj porodici ponudio svu pomoć, ali su je oni odbili.

Porodica je čak zahtevala da se konzulat ni na koji način ne meša u "slučaj Laušević", rekao je Radošević.

Veruje se da će Laušević tražiti azil s obzirom na to da je u braku sa ženom koja je iz Srbije i ima američko državljanstvo.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи