Pacijenti lečeni po standardima

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da u Institutu za onkologiju i radiologiju nisu davane prekomerne doze citostatika i da su pacijenti lečeni u skladu sa svim međunarodnim pravilima.

Vandrednom proverom kvaliteta rada u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, utvrđeno je da su svi pacijenti lečeni u skladu sa vrstom bolesti, po propisanim dozama i po međunarodno prihvaćenim protokolima i standardima, izjavio je ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

Milosavljević je novinarima rekao da su svim pacijentima citostatici davani u skladu sa dijagnozama i u kombinacijama koje su propisane i opšteprihvaćene.

Ministar je naveo da je vanredna provera, koju su sproveli inspektori i eksperti, obuhvatila i analizu istorije bolesti od 2003. do 2010. godine i da prilikom te provere nisu utvrđene nikakve neparavilnosti u radu.

"Primenjivali su se protokoli u skladu sa pravilima struke", naglasio je Milosavljević, posle uručivanja stipendija za nove metode lečenja.

Ministarstvo zdravlja je, 1. jula, naložilo vanrednu inspekciju rada u Institutu za onkologiju, posle hapšenja direktora te ustanove Nenada Borojevića, njegovih saradnika, predstavnika farmaceutskih kompanija i distributera lekova, pod sumnjom da su umešani u malverzacije u vezi sa nabavkom citostatika.

Ministar je poručio građanima da ogroman broj lekara u Srbiji radi svoj posao savesno i korektno, uz ocenu, da se jednom poljuljano poverenje u sistem, teško vraća.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи