Oštetili budžet za 21 milion dinara

Poreska uprava podnela krivičnu prijavu protiv vlasnika pet preduzeća zbog osnovane sumnje da su utajom poreza oštetili budžet Srbije za oko 21 milion dinara.

Protiv vlasnika pet preduzeća podneta su krivične prijave zbog sumnje da su utajom poreza oštetili budžet Srbije za oko 21 milion dinara i neosnovano iskazivali porez za povraćaj i poreski kredit.

Prijave su podnete protiv vlasnika preduzeća "Dalma kop" iz Šapca, vlasnika preduzeća "Kameleon kompas Srb" iz Šapca, vlasnika preduzeća "Nudsi" iz Mionice, "27. oktobar" iz Valjeva, kao i vlasnika preduzeća "Rabat promet" iz Jagodine.

Vlasnik preduzeća "Dalma kop" je, u nameri da ostvari pravo na neosnovani povraćaj poreza i poreski kredit, od januara do novembra 2006. godine, lažno prikazao nabavku dobara i usluga od navedenih preduzeća u ukupnoj vrednosti od 99,6 miliona dinara, a podneo je PDV poreske prijave neistinitog sadržaja sa iskazanim poreskim kreditom od 13,8 miliona dinara.

U nameri da delimično izbegne plaćanje poreza, uz pomoć ostalih vlasnika protiv kojih je podneta krivična prijava, u poslovnim knjigama lažno je prikazao nabavku dobara i usluga od navedenih preduzeća u ukupnoj vrednosti od 35,2 miliona dinara, dok je PDV iskazan u računima tih preduzeća nezakonito iskoristio kao prethodni porez u iznosu od oko 4,7 miliona dinara.

P.V. je uz pomoć M.Ž, od januara do maja 2006. godine, sa tekućeg računa svog preduzeća podigao gotov novac u iznosu od 13,5 miliona dinara, a u poslovnim knjigama prikazao da je navedenu sumu predao vlasniku "27. oktobar", za nabavku poljoprivrednih proizvoda i ogrevnog drveta od preduzeća "Nudsi".

Novac je zadržao za sebe i tako ostvario druge prihode, bez obračunavanja i plaćanja poreza na dohodak građana, čime je izbegao plaćanje poreza od 2,5 miliona dinara.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 04. avg 2008, 15:58) - anonymous [neregistrovani]

samo tako

naucite ih reda pa da placaju porez kao i svaki normalan svet.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">