Oštetio državu za više od 273.000 evra

Poreska uprava Srbije, zbog utaje poreza, podnela je Opštinskom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv N.L, vlasnika preduzeća "Silver foks kompani”. Budžet Srbije oštetio je za skoro 22 miliona dinara.

U Poreskoj upravi navodi se da je N.L., u nameri da izbegne plaćanje poreza na dohodak građana od 2005. do prošle godine podizao gotov novac sa tekućeg računa preduzeća, ukupno više od 115 miliona dinara za koji je utvrđeno da je uplaćivan po osnovu prometa dobara i usluga.

"Taj iznos predstavlja prihod fizičkog lica na koji nije izvršen obračun i uplata poreza na dohodak građana u iznosu 21,9 miliona dinara," ističu u Poreskoj upravi.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 23. jul 2008, 12:01) - anonymous [neregistrovani]

maloletni biznismen

Mene zanima da li je taj N.L. maloletan pa nije dozvoljeno objavljivanje njegovog punog imena i prezimena? U poslednje vreme postalo je moderno da se bznismeni stite od javne osude inicijalima a objavljuje se jedino kad ostete drzavu. Oni koji ostete gradjane pa se drzava nadje i pred sudom u Strazburu zbog njih koriste priliku da sklope jos koji poslic i ucare jos koje milionce. Ma Srbija je raj za Dabice.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">