Operativni tim za saradnju s Hagom zaseda svakodnevno

Operativni tim Akcionog tima za saradnju s Haškim tribunalom zasedaće svakodnevno, odlučeno je na sastanku u Beogradu, nekoliko dana uoči dolaska glavnog haškog tužioca, Serža Bramerca.

Na sastanku Akcionog tima za saradnju s Haškim tribunalom, prvom u delimično izmenjenom sastavu, dogovorena je drugačija dinamika rada i aktivnosti tog tima, potvrdio je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Novi članovi tima su ministar policije Ivica Dačić, umesto Dragana Jočića, i direktor BIA Saša Vukadinović, koji je na toj funkciji zamenio Radeta Bulatovića.

Sastanku je prisustvovao i direktor policije Milorad Veljović.

"Razgovarali smo o poseti glavnog tužioca Haškog tribunala, Serža Bramerca, Beogradu, najavljene za sredu, 23. jul, načinu rada Akcionog tima, dinamici aktivnosti," precizirao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, taj tim će zasedati jednom do dva puta nedeljno, dok će operativni tim zasedati svakodnevno.

Akcioni tim će na svakih mesec dana praviti izveštaj o tome šta je urađeno u toku prethodnog perioda.

Novine u radu u skladu su sa Ljajićevom nedavnom izjavom da "dok se haška priča ne završi, odnosno dok Radovan Karadžić, Ratko Mladić i Goran Hadžić ne budu u Hagu, jedino ko ima štete u svakom smislu je Srbija".

Od predstojeće posete Bramerca našoj zemlji, prema rečima Ljajića, ne treba očekivati spektakularne rezultate.

"Poseta je radnog karaktera, povod su izbor nove vlade i personalne promene u Akcionom timu, jer glavni tužilac želi da se upozna sa ljudima koji će na ovaj ili onaj način biti uključeni u saradnju s Hagom", objasnio je Ljajić.

Povezane vesti:

Karadžić, Mladić i Hadžić nisu u Bosni

Ljajić: Niko ne zna gde je haška "trojka"

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">