Šešeljevi savetnici optužuju Hag

Savetnici pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja optužili su Haški tribunal da pokušava da ubije lidera Srpske radikalne stranke.

"Tužilaštvo namerava da Šešelju nametne neku vrstu advokata, a to je, takođe, način da ga ubiju. Ubrizgavanje vazduha u venu je drugi metod", rekao je Slavko Jerković pravni savetnik i član tima za odbranu Vojislava Šešelja.

Dodao je da je lider radikala upozorio pretresno veće na tu opasnost, ali da ni ono ni Tužilaštvo Haškog suda nisu reagovali, što je "dokaz da postoji sprega u traženju načina za to ubistvo".

Jerković je apelovao i na državu Srbiju da "ne pomaže u ubistvu njihovog lidera hapšenjem svedoka odbrane i njihovom prinudnom odvođenju u Hag kao svedoka optužbe".

U sedištu stranke rečeno je da je Tužilaštvo do sada izvelo 36 svedoka koji nisu izneli ni jedan dokaz protiv Šešelja.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 25. jul 2008, 10:53) - anonymous [neregistrovani]

zasto isporucujemo nasu pamet

neznam zaqsto se istorija ponavlja , zar nam nije dosta tudjeg kuluka i nametanja. Drugi narodi cuvaqju svoje vodece ljude i ako su krivi svom narodu a mi i nasa vlada izdajemo i unistavamo nase rodoljube i nasu pamet. Doke ce mo tako, zar nam nije dosta nametnutog zla. Nije ni cudo sto nas drugi narodi vise ne podrzavaju. Osvesti se brate srbine i sestro srpkinjo. nedajete vise secu knezeva kao za vreme turskog robonanja, jer ce nam trebvati jos toliko godina da se osamostalimo i da budemo prisnata zemlja.

(sreda, 23. jul 2008, 20:17) - seseljevci [neregistrovani]

Vojo majstore pa ti si Bog

Samo napred! Najjaci si! Mogu te mrzeti ili voleti ali niko nije ravnodusan. Cela Srbija te gleda, ne, ceo svet! CEKAMO TE!!!

(sreda, 23. jul 2008, 20:12) - seseljevci [neregistrovani]

Voja legenda!!!

Seselj je mozak Srbije! Pogledajte malo tv i naucite nesto. Za (nadam se) bar jos nekoliko decenija nasa deca ce uciti o njemu u istoriji KAO O SRPSKOM HEROJU jer on to i jeste!

(sreda, 23. jul 2008, 04:04) - anonymous [neregistrovani]

Zavrsavaj Vojo

Zavrsavaj Vojo taj tvoj slucaj da se ukljucis u Rasovu odbranu.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">