Akcija protiv finansijskog kriminala

Više od 50 osoba uhapšeno u opsežnoj akciji protiv finansijskog kriminala i pranja novca, dok se za sedam osoba još traga. Grupa je bila veoma organizovana, rekao ministar policije Ivica Dačić i dodao da će se akcija nastaviti i narednih dana.

U akciji protiv finansijskog kriminala i pranja novca, koja je u toku, uhapšeno je više od 50 lica, izjavio je zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Policija je saopštila da se za još sedam osoba traga.

Sumnja se da je kriminalna grupa oštetila budžet Srbije za više od 2 miliona evra, a akcija se odvija na području Valjeva, Novog Sada, Beograda, Šapca, Sremske Mitrovice, Čačka i Sombora, precizirao je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova je izjavio da je "akcija nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i protiv kriminala i korupcije uopšte".

"Akcija će biti nastavljena i u narednim danima, kada se u potpunosti uđe u sve tokove novca", rekao je ministar policije i dodao da je to bila veoma organizovana kriminalna grupa.

"Siguran sam da ovakvih primera ima i na drugim mestima, pa ćemo u narednom periodu posvetiti značajnu pažnju ovoj vrsti kriminala", istakao je Ivica Dačić.

Uhapšena kriminalna grupa je u periodu od 2007. do 2010. godine, po unapred utvrđenim zadacima i ulogama organizatora i svih članova grupe uz korišćenje različitih preduzeća i činjenjem neistinitih isprava o navodnom prometu robe i usluga, izvršila nelegalni promet više od četiri miliona evra, saopštila je policija.

Akciju protiv finansijskog kriminala i pranja novca sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Poreskom policijom i Višim javnim tužilaštvom.