Читај ми!

Za ubistvo dvogodišnje devojčice u Zaječaru osumnjičen očuh, uhapšena i majka

Dvogodišnja devojčica koju je majka juče sa teškim telesnim povredama odvela lekaru, u Zaječaru, podlegla je povredama, potvrđeno je RTS-u u policiji. Uhapšeni očuh i majka.

Lekari su pokušali da dete reanimiraju ali je nastupila smrt. Zbog toga su uhapšeni očuh i majka i kako nezvanično saznaje RTS, priznali su da je dete dobilo više udaraca.

Deda devojčice rekao je da su očuh i majka živeli u Zaječaru.

"Ovde su bila samo ova dva malečka. Centar mi dao njih, a nije hteo da mi da nju. Da su mi dali i nju, ovo ne bi bilo. Jer opet bolje čuva deda i otac nego očuh", rekao je deda devojčice.

Jedan od komšija izjavio je da su slabo kontaktirali sa očuhom i majkom ubijene devojčice.

"Doselili su se pre par meseci sa decom. Slabo smo kontaktirali s njima. Galamili su malo noću, išli smo u interveniciju opominjali. Loše su živeli, svađali su se. Juče ništa nismo čuli oko deteta, samo da je preminulo u bolnici", kazao je komšija. 

MUP je saopštio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su M. N. (1998) iz okoline Vlasotinca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom.

Policija je uhapsila i njegovu vanbračnu suprugu J. T. (2000) iz okoline Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zanemarivanje i zapuštanje maloletnog lica.

M. N. se sumnjiči da je, juče u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku vanbračne supruge i teško je povredio, a dete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gde je preminulo.

Majka dvogodišnje devojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug, u prethodnom periodu, tukao devojčicu, ali to nije prijavila policiji. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Zaječaru.

Tužilac je naložio obdukciju nakon čega će se tačno znati uzrok smrti.

Istraga će pokazati detaljnije u kojim okolnostima se dogodilo porodično nasilje u kome je nažalost dvogodišnja devojčica izgubila život.

Ovim povodom oglasio se Centar za socijalni rad u Zaječaru, koji je saopštio  da je porodica nastradale devojčice bila na evidenciji centra, ali da do sada nije bilo prijava za nasilje u porodici.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво