Читај ми!

U Pirotu proglašena vanredna situacija, više od 50 ljudi hospitalizovano pošto se prevrnuo vagon sa amonijakom

Vagon sa amonijakom prevrnuo se na pruzi između Pirota i Staničenja i tom prilikom došlo je do curenja tog gasa u atomosferu. U Pirotu proglašena vnaredna situacija. Pedeset jedna osoba je hospitalizovana je pirotskoj bolnici zbog simptoma trovanja amonijakom. Još osmoro smešteno u UKC Niš. Upućen je apel meštanima da ne izlaze napolje. Jedna osoba je preminula u bolnici u Pirotu, ali nema potvrde da je uzrok smrti trovanje amonijakom. Štab za vanredne situacije opštine Bela Palanka naredio da se iz preventivnih razloga ne koristi voda iz vodovoda za piće i pripremanje hrane.

Vagon kompozicije teretnog voza koji je prevozio amonijak iskliznuo je oko 17.30 na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja kod mesta Sopotski han, saopštio je MUP.

RTS u MUP-u saznaje da je do nesreće došlo ispadanjem kompozicije od 20 cisterni iz šina od čega je najmanje jedna upala u korito reke Nišave, što je izazvalo burnu reakciju amonijaka u kontaktu sa vodom. 

Pedeset jedna osoba je hosptalizovana je zbog simptoma trovanja amonijakom.

RTS-u je ranije rečeno u Univerzitetskom kliničom centru Niš, da je u tu zdravstvenu instituciju primljeno osam osoba. Svi su stabilnih vitalnih parametara sa nadražajnim simptomima i blagim hemijskim opekotinama.

MUP poziva građane koji žive u blizini da ne napuštaju svoje domove i ne izlaze napolje.

Na lice mesta upućeno je 27 vatrogasaca sa 10 vozila.

Železnički saobraćaj je u prekidu. 

Zbog slabe vidljivosti, u prekidu je i saobraćaj između Pirota i Bele Palanke na auto-putu i magistralnom putu, a alternativni putni pravac je preko sela Ponor, dodaje se u saopštenju.

Radnici druge smene u kompaniji "Tigar tajers" evakuisani su, a treća smena neće dolaziti na posao. 

Oglasila se i firma "Srbija kargo" i saopštila da je reč o o teretnoj kompoziciji koja svakodnevno saobraća na deonici Niš–Dimitrovgad, prevozeći sirovine iz Bugarske za Prahovo i Šabac.

Teretna kompozicija je u svom sastavu imala dvadeset vagon-cisterni, koje su u vlasništvu kompanije "Eliksir".

Zajednička železnička komisija za isleđivanje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i "Srbija karga", utvrdiće uzrok ovog akcidenta, navodi se u saopštenju.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво