Čitaj mi!

Tužilac traži postupak protiv učenika iz Trstenika

Više javno tužilaštvo u Kruševcu uputilo je sudu zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv dvojice maloletnika zbog incidenta u školi u Trsteniku 9. novembra, kada je profesorka engleskog jezika M. S, pala na pod pošto su joj učenici izmakli stolicu dok su se oni sve vreme smejali i snimali telefonom.

Tužilaštvo je zahtev podnelo protiv N. Ž. (17) iz G. R. i I. K. (16) iz Rujišnika, dok se protiv trećeg M. M. inače punoletnog, postupak pokreće pred stvarno i mesno nadležnim Osnovnim tužilaštvom u Trsteniku.

"Zahtev za pokretanje pripremnog postupka ide u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu, iz člana 137 stav 1 u vezi članom 33 Krivičnog zakonika", navodi se u saopštenju kruševačkog tužilaštva. 

Javni tužilac Bratislav Petrović u saopštenju navodi da zbog "osetljivosti postupka i zaštite prava svih učesnika u postupku, nisu u mogućnosti da javno iznesemo predloge koje su uputili sudu u predmetnom zahtevu". 

Na društvenim mrežama sredinom novembra pojavio snimak kako đaci izvlače stolicu nastavnici M. S. nakon čega ona pada na pod, a oni se smeju i snimaju je telefonom.

Na sednici Nastavničkog veća Tehničke škole u Trsteniku koja je održana 23. novembra, jednoglasno je usvojen predlog da zbog ovog incidenta, dvojica učenika budu isključena iz škole, dok je treći učenik podneo zahtev i sam se ispisao.

Direktor Tehničke škole Trstenik je na predlog Nastavničkog veća, potom, doneo je rešenje da se dvojica učenika isključe iz škole zbog nasilja nad profesorkom.