Читај ми!

Odbijeni zahtevi za ukidanje pritvora pojedinim pripadnicima Belivukove grupe, nastavak suđenja 20. decembra

Ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića, u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, oružje, otmicu i silovanje. Nekoliko branilaca okrivljenih pripadnika organizovane kriminalne grupe zatražili su od suda ukidanje pritvora njihovim branjenicima. Predsedavajuća sudskim većem saopštila je da su odbijeni svi predlozi i zakazala nastavak suđenja za 20. decembar.

Optuženi Marko Miljković postavljao je pitanja okrivljenom-saradniku tužilaštva Srđanu Laliću, u vezi sa optužbama protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Miljkovića, zbog čega raste tenzija u sudnici, prenosi Tanjug.

Lalić i Miljković su se preko pitanja i odgovora prepirali, pa je tako Lalić u jednom trenutku rekao Miljkoviću "nisam siguran da si ti za termin organizovana kriminalna grupa znao pre ulaska u ovu sudnicu" odgovarajući mu da je on "više sirov i banalan".

Miljković tvrdi da Lalić ne razlikuje organizovanu kriminalnu od navijačke grupe, tvrdeći da stalno pominje organizovanu kriminalnu grupu što se, kako Miljković, tvrdi dogovorio sa tužiocem.

Okrivljeni-saradnik tvrdi da Miljković konstantno izvrće njegove odgovore, dok mu je Miljković rekao "Laliću pročitaj ZKP (Zakon o krivičnom postupku) pa ćeš znati".

Miljkovićev branilac Gordana Božilović je zatim rekla sudiji da upozori Lalića da se ne smeška i ne pravi grimase sve vreme, jer je suđenje ozbiljno i radi se o okrivljenima koji bi mogli da dobiju doživotne kazne zatvora.

Optuženi Miljković je Lalića pitao o "bunkeru", blindiranim vratima, organizovanoj kriminalnoj i navijačkoj grupi, sastancima tih grupa, ali i o planiranju ubistva Gorana Veličkovića.

Dalje je Miljković ispitivao Lalića o B. V., sa kojim je Lalić po njegovim rečima proveo određeno vreme u Češkoj kada je pobegao iz Srbije zbog straha od hapšenja.

Tokom ispitivanja, Lalić je Miljkoviću rekao da optuženi uglavnom voli da "laže kada je novac u pitanju".

Tužilac je reagovao i rekao Miljković ne priča o predmetu optuženja, već o stvarima koje nisu na optužnici.

Takođe, Miljković je pitao Lalića zašto policiju nije doveo odmah nakon hapšenja u kuću u Ritopeku, na šta je Lalić odgovorio da ga je tada advokat Dejan Lazarević posavetovao da se brani ćutanjem.

Advokati tražili ukidanje pritvora pojedinim pripadnicima, sud odbio

Sudsko veće Specijalnog suda odbilo je predlog pojedinih advokata odbrane za ukidanje pritvora za nekoliko optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Predsedavajuća sudskim većem saopštila je da su odbijeni svi predlozi i zakazala nastavak suđenja za 20. decembar.

Nekoliko advokata okrivljenih pripadnika Belivukove grupe zatražili su od suda ukidanje pritvora njihovim branjenicima. Branioci su tražili ukidanje pritvora za: N. L., A. S., M. A., M. S., M. T., V. G., A. D., A. V. i A. Š.

A. D. je zatim došao za govornicu i podržao zahtev svog branioca za ukidanje pritvora, a V. G. je sudiji detaljno opisao svoje zdravstveno stanje. A. Š. se takođe pridružio rečima svog branioca.

Postupajući tužilac se protivio predlozima odbrane, tvrdeći da pomenuti okrivljeni treba da ostanu u pritvoru.

Lalić je juče u Specijanom sudu rekao da nije smeo da se usudi da odbije neki zadatak vođa grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво