Čitaj mi!

Zaplenjeno 268.000 evra na Preševu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Upravom granične policije i Upravom carina, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su ukrajinskog državljanina V. P. (1985) i mađarskog državljanina P. K. (1980) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

Policija je na Graničnom prelazu Preševo prilikom kontrole automobila marke "folksvagen tuareg" kao i pregledom osumnjičenih pronašla ukupno 268.000 evra, saopštio je MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao "folksvagen tuareg" strane registarcije, kojim su ka Makedoniji putovala dvojica stranih državljana.

Bez obzira što su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje i da sa sobom nose dozvoljene iznose novca, automobil je izdvojen za detaljan pregled, saopštila je Uprava carina.

Tom prilikom je najpre u fabričkoj šupljini poda, ispred suvozačkog sedišta, pronađena kesa sa svežnjevima deviza.

Potom su još tri kese sa sakrivenim novcem pronađene i u prostoru za akumulator, da bi na kraju deo sakrivenog novca u različitim apoenima bio pronađen i u tapacirungu ispod klupe zadnjeg sedišta.