Читај ми!

Osumnjičeni za prodaju lažnih Vozarevićevih slika negirali krivicu

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor do 30 dana B. O. i A. I, koji se sumnjiče da su prodali više lažnih slika tvrdeći da su u pitanju originalna dela slikara Lazara Vozarevića.

Pritvor je predložen jer postoje okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke, da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo u odnosu na osumnjičenu B. O, kao i zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, saopštilo je tužilaštvo.

Osumnjičeni su danas u tužilaštvu negirali izvršenje krivičnog dela i odbili da odgovaraju na pitanja.

U krivičnoj prijavi se navodi da su osumnjičeni B. O. i A. I. krivično delo učinili u toku 2021. godine, tako što su na prodaju nudili navodno originalna dela slikara Lazara Vozarevića, za koja je naknadnim proverama i veštačenjem utvrđeno da nisu originalna umetnička dela, i na taj način doveli u zabludu oštećene I. M. i V. V.

Osumnjičena B. O. je oštećenom I. M. prodala tri slike i sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 25.000 evra, a osumnjičeni A. I. oštećenom V. C. prodao tri slike i sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 33.000 evra.

Tužilaštvo je preciziralo da će u toku istrage biti ispitani svedoci oštećenih, kao i ostali svedoci. Naređeno je veštačenje i preduzete su druge radnje radi donošenja odluke o daljem toku postupka.

Policija je 22. novembra uhapsila dve osobe osumnjičene da su za 67.000 evra prodale lažnu sliku Lazara Vozarevića kao original, dovodeći na taj način troje lica u zabludu.

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије