Čitaj mi!

Uhapšeni policajci osumnjičeni za odavanje informacija Belivukovoj grupi

Uhapšena su dvojica policijskih službenika za koje postoji osnovana sumnja da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Veljko Belivuk i Marko Miljković odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uz saradnju sa Službom unutrašnje kontrole MUP-a, uhapšeni su policijski službenici A. P. i N. V. iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346. KZ RS i zloupotreba službenog položaja iz člana 359 KZ, navodi se u sapoštenju Tužilaštva.

Prema navodima krivične prijave, postoji osnovana sumnja da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Veljko Belivuk i Marko Miljković odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a.

Njima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.