Читај ми!

Velika akcija MUP-a, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšeno 17 osoba

Sedamnaest osoba uhapšeno je u velikoj policijskoj akciji MUP-a, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal, potvrđeno je RTS-u.

Uhapšeni su L. C., I. B., D. M., N. B., V. M., N. M., S. M., A. M., N. K., N. T., M. T., J. B., Đ. K., N. J., A. N., N. V. i D. N, kao pripadnici organizovane kriminalne grupe tzv. "Vračarci" koju predvode N. V. i U. P.

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346. KZ RS i više krivičnih dela teško ubistvo iz čl. 114. KZ RS, navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Pretres je obuhvatio više od 50 lokacija, a oduzeto je više komada vatrenog oružja, veća količina novca, nekoliko luksuznih putničkih vozila i kriptovanih telefona.

Ova organizovana kriminalna grupa je vršila krivična dela na teritoriji Beograda kao poseban deo organizovane kriminalne grupe "Kavači" na čijem čelu su R. Z. i S. K.

Organizovana kriminalna grupa tzv. "Vračarci" je delovala po nalozima organizovane kriminalne grupe "Kavači" u Srbiji i inostranstvu.

U prethodnom periodu je nekoliko pripadnika ove organizovane kriminalne grupe uhapšeno u inostranstvu.

Ova kriminalna grupa je finansirana od strane grupe "Kavači" i bila je predviđena za izvršenje najtežih krivičnih dela u Republici Srbiji, između ostalog i za napad na najviše državne funkcionere Republike Srbije, ističe se u saopštenju.

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара