Čitaj mi!

Hapšenje radnika Specijalne zatvorske bolnice zbog primanja mita

Uhapšena bivša zaposlena u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita, kao i dvoje zaposlenih u istoj bolnici zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično dela primanje mita u pomaganju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su bivšu zaposlenu u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu D. R. G. (1971), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita, S. M. (1990) zaposlenu u istoj bolnici, kao i S. D. (1952), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično dela primanje mita u pomaganju, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičena D. R. G. se tereti da je, u periodu od septembra 2021. do marta ove godine, kao medicinska sestra zahtevala od jednog osuđenika 800 evra, kako bi mu obezbedila mobilni telefon, a koji mu je, kako se sumnja, dostavila uz pomoć medicinske sestre S. M.

Za tu uslugu, osuđenik je u više navrata, u ukupnom iznosu od 62.000 dinara, davao nalog da se sa računa kantine ovaj novac prebaci na račun S. D., majke osumnjičene D. R. G., koja je novac podizala i davala svojoj ćerki.

Osumnjičenim D. R. G. i S. M. je određeno zadržavanje do 48 časova i one su, uz krivičnu prijavu, privedene nadležnom tužilaštvu, dok je S. D. odmah sprovedena tužilaštvu, navodi se u saopštenju.