Čitaj mi!

Uhapšen saobraćajni policajac u Novom Sadu

U Novom Sadu uhapšen oficir saobraćajne policije N. P. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio pet krivičnih dela trgovina uticajem, dok će protiv sedmorice saobraćajnih policajaca biti podnete krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su oficira saobraćajne policije N.P. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio pet krivičnih dela trgovina uticajem, saopšteno je iz MUP-a.

Protiv sedmorice saobraćajnih policajaca biće podnete krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

On se tereti da je u periodu od 30. maja do 13. jula ove godine, koristeći svoj službeni položaj i uticaj, posredovao kod sedmorice saobraćajnih policajaca da ne sankcionišu izvršioce prekršaja koje su otkrili prilikom kontrole saobraćaja.

Osumnjičenom N.P. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.