Читај ми!

"Ziđin": Pretučen radnik i zapaljena oprema od pola miliona evra

"Ziđin Srbija" saopštava da su "kamperi sa Starice" pretukli zaposlenog u toj kompaniji i zapalili opremu vrednu pola miliona evra. Sa druge strane, aktivisti tvrde da im je protekle noći neko demolirao kamp.

"Oko 23 časa, grupa kampera, koja navodno štiti planinu Staricu od miniranja i tvrdi da brine o životnoj sredini, nanela je telesne povrede zaposlenom u kompaniji RBM i zapalila bušilicu marke Epirok, vrednosti 520.000 evra", saopštila je kompanija "Ziđin Srbija".

U saopštenju se navodi, da je radnik koji je povređen i koji je upravljao, rekao u policiji da su ga napale tri maskirane muške osobe, u crnim kapuljačama i maskama preko lica, koje su imale samo proreze za oči.

"Bili su naoružani, metalnom cevi, upaljenim brenerom i pištoljem. Zahtevali su od njega da napusti kabinu bušilice, nakon čega su mu zadali nekoliko udaraca i zastrašivali ga upaljenim brenerom. Posle zadobijanja povreda, povređen i uplašen radnik je pobegao", navodi se u saopštenju.

Aktivisti: Demoliran nam je kamp

Ekološki aktivisti koji se protive miniranju planine Starica kod Majdanpeka koje vrši kompanija "Ziđin" saopštili su danas da je prošle noći demoliran njihov kamp.

Aktivistkinja Irena Barbulović izjavila je za FoNet da ovo nije prvi put da im neko ruši kamp, koji je podignut 15. juna.

"U jednom navratu je već bilo pokušaja rušenja od strane privatnog obezbeđenja a noćas je definitivno srušen i ne znamo ko je učinilac. Policija je izvršila uviđaj, a šta će dalje, videćemo", rekla je Barbulović.

 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво