Čitaj mi!

Hapšenje zbog zloupotrebe položaja u Beloj Palanci

Pripadnici MUP-a uhapsili su N. N. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nesavestan rad u službi, kao i M. D. i S. D. koji se terete za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u Beloj Palanci.

M. D.  (1964) i S. D. (1964) su kao odgovorna lica DOO "Remizijana" iz Bele Palanke sačinjavali mesečne spiskove za lica koja su readmisijom boravila u jednom hotelu u okviru navedene firme, a u koje su, kako se sumnja, upisivali i lica koja nisu koristila taj hotel, navodi se saopštenju MUP-a.

Nakon toga, oni su spiskove dostavljali osumnjičenom N. N. (1958), zaposlenom u Opštinskoj upravi Bela Palanka a kojem su bili povereni i poslovi u vezi sa Komesarijatom za izbeglice, da bi, kako se sumnja, overio spiskove bez prethodnih provera i preduzimanja potrebnih mera i radnji.

M. D. i S. D. su potom, na osnovu tako overenih spiskova, sačinjavali fakture prema Komesarijatu za izbeglice radi naplate troškova ishrane i smeštaja lica koja su u Srbiju vraćena po osnovu Sporazuma o readmisiji, navodi se u saopštenju MUP-a.

Na ovaj način oni su, kako se sumnja, za DOO "Remizijana" Bela Palanka pribavili protivpravnu imovinsku korist od 3.333.840 dinara i za isti iznos oštetili Komesarijat za izbeglice.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.