Читај ми!

Deset godina zatvora za udes na Karaburmi posle kojeg je dečak preminuo

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je Lazara Galića (38) na kaznu zatvora od deset godina jer je 17. jula prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću na Karaburmi, zbog koje je nekoliko dana kasnije od povreda preminuo devetogodišnji dečak.

Tužilaštvo je u svojoj završnoj reči tražilo od suda da Lazara Galića osudi upravo na kaznu zatvora od 10 godina.

Takođe, Galiću je izrečena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

Prilikom odmeravanja kazne od otežavajućih okolnosti sud je cenio da je Galić osuđivan 10 puta zbog različitih krivičnih dela, među kojima je dva puta osuđen zbog saobraćajnih nesreća koje je izazvao pod dejstvom alkohola u istoj ulici u kojoj je izvazvao nesreću u kojoj je poginuo Stefan Balić.

Sudija je navela da kao olakšavajuće okolnosti sud nije cenio činjenicu da je Galić porodičan čovek i otac dvoje dece jer nije videla da se tokom suđenja iskreno pokajao.

Porodica oštećenog je upućena na parnicu radi ostavrivanja imovinsko-pravnog zahteva.

Galić je za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja osuđen na osam godina zatvora, a za krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi na tri godine, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 10 godina zatvora.

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana mogu da ulože žalbu.

Pritvor u kom je od hapšenja Galiću je produžen do upućivanja na izvršenje kazne.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom protiv Galića od suda je tražilo da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i meru bezbednosti Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

On je nakon nesreće napustio lice mesta, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija i nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Tereti se da je 18. jula prošle godine oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u Ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nesreću tako što je vozilom udario i oborio tri pešaka koji su kolovoz prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

U nesreći su deca S. B. (2011.) i L. B. (2016.) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula 2021. godine.

Otac M. B. je tada zadobio lake telesne povrede.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво