Čitaj mi!

Miroslavu Aleksiću odloženo suđenje

Suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, koji je optužen za seksualno zlostavljenje četiri polaznice svoje škole, odloženo je zbog zdravstvenih tegoba optuženog, rekao je njegov advokat novinarima ispred Palate pravde.

Nastavak suđenja je zakazan za 19. oktobar i 29. novembar, rekao je Aleksićev advokat Zoran Jakovljević.

"Spremali smo se ovih dana intenzivno da završimo izlaganje odbrane Miroslava Aleksića i bio sam u ubeđenju da ćemo to završiti danas", kazao je Jakovljević novinarima ispred Palate pravde, gde su aktivisti Žena u crnom istakli transparentan sa natpisom "Verujemo Mileni Radulović".

Jakoviljević je objasnio da je jutros dobio poruku da je Aleksić sinoć imao potrebu za medicinskom pomoći zbog srčanih problema.

Aleksić je, prema tvrdnjama advokata, hteo da dođe na suđenje, ali su mu lekari sugerisali da to nikako ne bi bilo dobro.

"Nadam se da ćemo biti u situaciji da završimo iznošenje odbrane i da će moj klijent biti u boljem zdravstvenom stanju", rekao je Jakovljević.

Prethodno ročište, na kojem je Aleksić počeo da iznosi svoju odbranu, prekinuto je zbog dojave o postavljenoj bombi u Palati pravde.

Prethodno ročište, na kojem je Aleksić počeo da iznosi svoju odbranu, prekinuto je zbog dojave o postavljenoj bombi u Palati pravde. 

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja. Od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor.