Čitaj mi!

Luka Cerović ostaje u pritvoru

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je odluku da Luka Cerović ostaje u pritvoru, a nakon što se posle višegodišnjeg bekstva u ponedeljak predao sudu kada je i sproveden u pritvor Okružnog zatvora.

Sudija je odlučio da ostane na snazi odluka o pritvoru, potvrdila je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu.

Prethodno je sudija saslušao Luku Cerovića o razlozima za određivanje pritvora.

Cerovićevo saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu biće naknadno zakazano.

Ceroviću je određen pritvor 23. januara 2020. godine zbog opasnosti od bekstva i istim rešenjem je naređeno raspisivanje poternice za njim.

S obzirom da je to rešenje doneto bez saslušanja Cerovića, koji je bio u bekstvu, sudija za prethodni postupak će ga po zakonu saslušati o razlozima za određivanje pritvora.

Cerović je juče sa svojim advokatom došao u Palatu pravde i odmah je sproveden u pritvor Okružnog zatvora.

Protiv njega je u toku istraga zbog sumnje da je podstrekavao na iznudu trojicu optuženih, kojima je juče počelo suđenje pred Višim sudom u Beogradu zbog pokušaja iznude.

Pošto je Cerović bio u bekstvu, njegovo postupak je razdvojen.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Marko T. (23), Ivo B. (24) i Jovan B. (25) se terete da su od M. M. pokušali da silom i pretnjama iznude 15.000 evra u oktobru 2019. godine.

Kako je precizirano u optužnici oni su M. M. 8. oktobra 2019. godine namamili da se nađe sa Markom T. ispred jednog restorana na Vračaru navodno zbog razgovora o proceduri za uvoz vozila, nakon čega su ga tukli rukama, nogama i kopijom pištolja i zahtevali od njega novac. Oni su uhapšeni dva dana kasnije.