Читај ми!

Osumnjičeni za pretnje Jovani Jeremić se nagodio sa tužilaštvom

Muškarac koji je bio osumnjičen za upućivanje pretnji novinarki Jovani Jeremić zaključio je sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu sporazum o priznanju krivičnog dela, navodi se u saopštenju. Tužilaštvo je predložilo šest meseci kućnog pritvora i jednogodišnju zabranu prilaska Jovani Jeremić.

Osumnjičeni S. M. je priznao da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti novinarke Jovane Jeremić pretnjom da će napasti na život i telo, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu. 

"Nakon što je u saradnji Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i UKP Trećeg odeljenja utvrđen identitet NN lica koje je u u periodu od 26. do 28. 7. 2022. godine ugozilo sigurnost novinarke J. J. pretnjom da će napasti na život i telo, koja oštećena obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja, a u vezi sa poslovima koje obavlja, određeno je zadržavanje u trajanju od 48 stai prema S. M.", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je S. M. krivično delo izvršio tako što je sa svog mobilnog telefona u navedenom periodu slao poruke preteće i uvredljive sadržine na broj telefona koji koristi oštećena i saslušan u svojstvu osumnjičenog dana 7. avgusta pred zamenikom javnog tužioca koji je zadužen za praćenje i rad u predmetima u kojima su oštećena lica novinari, kojom prilikom je prvobitno negirao navode krivične prijave.

Navodi se da mu je nakon saslušanja Prvi osnovni sud u Beogradu, na obrazložen predlog tužilaštva, odredio pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i osobitih okolnosti da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke koji treba da budu ispitani u postupku.

Dodaje se da je nakon sprovedenog dokaznog postupka u kome je ispitana oštećena i obavljena neophodna veštačenja, S. M. danas priznao izvršenje krivičnog dela za koje je zakonom predviđena kazna kućnog zatvora u trajanju od šest meseci, a izrečena je i mera zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom na udaljenosti manjoj od 100 metara u trajanju od jedne godine.

Sporazum je po zaključenju prosleđen Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitivanje i prihvatanje, te je prihvaćen istog dana presudom.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво