Podignuta optužnica protiv državljana Indije za otmicu sunarodnika u Beogradu

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv dva brata, državljana Indije, jer su u decembru 2021. godine oteli dvojicu sunarodnika, koji su u Beograd došli kao turisti i od njihovih članova porodice pokušali da iznude ukupno 10.000 evra za otkup.

Optužnicom se H. S. (21) i D. S. (23) terete se za dva krivična dela otmica, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Pored zatvorske kazne u skladu sa zakonom, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenima izrekne i meru bezbednosti proterivanja stranaca iz zemlje od najmanje pet godina.

Prema navodima potvrđene optužnice, oni se terete da su dvojici oštećenih N.S. i S.S. po njihovom dolasku u park preko puta autobuske stanice u Beogradu, prišli i ponudili da ih oni povedu u obilazak i pokažu grad, jer su u Beogradu već tri meseca.

Oštećeni su to prihvatili sa zadovoljstvom, jer su govorili sličnim, pandžabi jezikom.

Odatle su svi taksijem, navodno krenuli u razgledanje grada, a zapravo su otišli ka šumi u Kovilovu.

Po izlasku iz taksija, kada su ostali sami u šumi, optuženi su oštećene počeli da tuku drvenim motkama po glavi i telu, tražeći od njih da skinu garderobu i predaju im sav novac.

Oštećeni su im predali novac koji su imali, 500 evra, a okrivljeni su im potom vezali ruke i noge pertlama sa njihove obuće.

Kako se navodi, pretili su im ubistvom, držeći im noževe pod vratom i tražili od njih da telefonom od članova porodica traže po 5.000 evra za otkup, kako bi ih pustili na slobodu.

Otac i supruga oštećenih pristali su u telefonskom razgovoru da uplate otkup, nakon čega je H. S. otišao do prodavnice.

S.S. je potom iskoristivši nepažnju drugog otmičara, D.S, njega odgurnuo i zajedno sa N.S. uspeo da pobegne.

Uz pomoć građana prijavili su otmicu beogradskoj policiji.