Читај ми!

Telo mladića pronađeno u Zapadnoj Moravi

Telo mladića koji je sinoć nestao pronađeno u Zapadnoj Moravi, 500 metara nizvodno od Jasičkog mosta, saznaje RTS.

Tim za spasavanje na vodi, Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Kruševca, pronašao je 500 metara nizvodno od mosta u Jasiki telo 21-godišnjeg Đ. N. iz Velike Kruševice.

Mladić, koji je kao i njegov mlađi brat bio neplivač, nestao je sinoć oko 18 časova dok su se kupali Zapadnoj Moravi.

Iskusni ribolovac iz Jasike Budimir Tomić kaže da je od velikih poplava 2014. i 2016. tok reke promenjen i obala izmenjena zbog čega je na levoj obali Zapadne Morave sve manje kupača.

Vodostaj je sada znatno niži, od 1,20 pri obali, do 2,20 u delu matice, ali u koritu ima velikog kamenja i panjeva, što povećava rizik po kupače. 

Ovakav događaj nije prvi koji stanovnici okolnih sela pamte. Divlje plaže na Zapadnoj Moravi privlačne su za kupače, ali reka nije bezbedna, pa i najiskusniji plivači, ukoliko je potcene, rizikuju život.

Za poslednjih 48 sati to je druga nesreća gotovo na istom mestu. U nedelju je 70-godišnji muškarac iz Jasike ulazeći u reku izgubio svest, kako se sumnja od posledica srčanog udara.

Iako je ekipa Hitne pomoći ubrzo stigla, nije mu bilo spasa.

Nadležni apeluju na građane da budu obazrivi prilikom ulaska u vodu, da to zbog velikih temperaturnih razlika čine postepeno, pre toga ne konzumiraju alkohol i da, kad god je to moguće, izbegavaju kupanje na neuređenim plažama i kupalištima gde nema profesionalne spasilačke službe.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво