Čitaj mi!

Osumnjičeni za otmicu državljanina Indije, tražili 8.000 evra

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv državljanina Indije i četvorice Avganistanaca zbog sumnje da su u martu ove godine u centru Beograda oteli državljanina Indije N. M. i zahtevali 8.000 evra za njegov otkup, kako bi ga pustili na slobodu.

Optuženi su F. K. (44), državljanin Indije i vlasnik indijskog restorana u Beogradu, kao i državljani Avganistana I. K. (26), S. H. (32), I. V. (23) i J. K. (29), saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Na teret im se stavlja krivično delo otmica iz člana 134 stav 1 Krivičnog zakonika za koje je zaprećena kazna od 2 do 12 godina zatvora.

Tužilaštvo je predložilo sudu da im produži pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Sumnja se da su oni 9. marta u restoranu prvookrivljenog koji se nalazi u centru Beograda, tražili od N. M. da im preda 8.000 evra kako bi mu organizovali prebacivanje u Italiju, a pošto je on to odbio, oni su ga uz pretnju noževima na silu primorali da pođe s njima.

Odveli su ga u obližnji stan gde su ga tukli rukama i nogama, a od njegovog prijatelja tražili da im donese traženi novac.

Osumnjičeni su uhapšeni sutradan, u akciji policije, u restoranu prvookrivljenog, dok su očekivali isplatu novca traženog za otkup, a oštećeni je tom prilikom oslobođen.