Čitaj mi!

Mladić iz Beograda uhapšen nakon parastosa na Gazimestanu

Nikola Nedeljković iz Beograda (20) uhapšen je na Gazimestanu. Policajci su mu, pošto je parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici završen, nagom do pojasa, stavila lisice na ruke i odvela ga džipom u pravcu Prištine. Kosovska policija: Hapšenje zbog "podsticanja i raspirivanja mržnje", desetorici zabranjen ulazak.

Nikola Nedeljković je bio u grupi vernika koja je iz Beograda došla na Vidovdan, na liturgiju u manastiru Gračanica i na parastos srpskim junacima stradalim u Kosovskoj bici 1389. godine.

Nema navoda i objašnjenja policije šta je motiv i povod za hapšenje, ali policajci na Gazimestanu su rekli RTS-u da Nedeljković nije imao lična dokumenta kod sebe.

Pošto su ga odveli policijskim automobilom, Nedeljkovićevi drugovi iz grupe su policiji pokazali njegovu ličnu kartu radi utvrđivanja identiteta.

Policija: Hapšenje zbog "podsticanja i raspirivanja mržnje"

Prištinska policija potvrdila je hapšenje jednog Srbina, na Gazimestanu navodeći da je podsticao i raspirivao mržnju, dok je desetorici u čijim kolima su pronađene majice sa natpisima "koji izazivaju mržnju", zabranjen je ulazak na KiM.

Dalji postupak u slučaju uhapšenog N. N. sprovodiće se u saradnji i koordinaciji sa nadležnim tužiocem, saopšteno je iz policije.

Desetorici srpskih državljana nije dozvoljen ulazak na KiM u jutarnjim časovima na prelazima Vrbnica i Kula.

"Prilikom kontrole u prtljagu njihovih vozila pronađene su sumnjive majice sa natpisima koji izazivaju mržnju.

Kontaktirani su nadležni tužioci, po čijoj odluci je dotičnim osobama zabranjen ulazak na Kosovo, a majice sa različitim natpisima su oduzete", navodi se u saopštenju.