Čitaj mi!

Pojačana kontrola saobraćaja tokom vikenda

Zbog početka školskog raspusta i letnjih godišnjih odmora očekuje se veća frekvencija saobraćaja, pa će i saobraćajna policija tokom vikenda pojačati kontrolu svih učesnikau saobraćaju.

Akciju pojačane kontrole saobraćaja tokom vikenda sprovešće pripadnici MUP-a, Uprave saobraćajne policije, s obzirom na to da se u tom danima očekuje pojačana frekvencija saobraćaja, saopštio je MUP.

MUP upozorava sve građane da je u danima vikenda tokom juna meseca ove godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 17, a povređeno je više od 200 osoba.

"Apelujemo na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju", navodi se u saopštenju.

Napominju i da je od početka godine broj najtežih saobraćajnih prekršaja u porastu u odnosu na prošlu godinu.

U prvih pet meseci ove godine, u odnosu na isti period prethodne, otkriveno je 58 odsto više prekršaja vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, dok je broj prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola uvećan za 48 odsto.

Kako se navodi, broj prekršaja prekoračenja brzine veći je za 34 odsto, dok je broj prekršaja nasilničke vožnje veći za 11 odsto.