Čitaj mi!

Dojave o bombama na nekoliko lokacija u Beogradu, Nišu i Kragujevcu

Dojave o bombi prijavljene su od jutros u zgradi Gradske uprave Beograda i katastra, Apelacionom sudu i u nekoliko obrazovnih ustanova i institucija u Nišu i Kragujevcu.

Dojava o bombi prijavljena je u zgradi Gradske uprave Beograda i katastra na Paliluli, potvrđeno je u MUP-u.

Dojava se odnosila na zgradu Gradske uprave u Ulici 27. marta. Policijske ekipe su na terenu i u toku je provera, kažu u MUP-u.

I u Apelacioni sud u Beogradu stigla je dojava o postavljenoj bombi, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.

Kako navode, ekipe su na terenu i u toku je evakuacija zgrade u Nemanjinoj ulici.

Tanjugu je potvrđeno u MUP-u da je bomba prijavljena i u tržnom centru "Ušće" na Novom Beogradu, a da su posetioci i zaposleni evakuisani. 

Dojave u dve škole u Nišu 

Jutros oko 9.30 stigle su dojave o bombama i u dve škole u Nišu, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi tog grada.

Prijave o bombama stigle su za Osnovnu školu "Sveti Sava" i Srednju stručnu školu u Nišu.

Odmah po prijavi ekipe su izašle na lice mesta, zgrade su evakuisane i kontradiverzioni pregled je u toku, rekli su iz niške policije.

Tokom jučerašnjeg dana, Niš je takođe bio na meti, evakuisani su Fakultet umetnosti, Gimnazija "9. maj", jedan tržni centar, aerodrom, studenstki dom i Studentski centar.

Dojave o bombi i u Kragujevcu 

Dojavu da su u njihove objekte podmetnute bombe, od jutros je dobilo i nekoliko obrazovnih ustanova i institucija u Kragujevcu.

Reč je osnovnim školama "21. oktobar", "Jovan Popović" i "Đura Jakšić", Rektoratu kragujevačkog Univerziteta i Zavodu za stomatologiju.

Kontradiverzionim pregledima utvrđeno je da je svih šest dojava o bombama u obrazovnim ustanovama i institucijama bilo lažno, potvrdili su za RTS u kragujevačkoj Policijskoj upravi.