Читај ми!

Trojici optuženih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića određen kućni pritvor

Rade Basara, Nedeljko Spasojević i Marko Rošić, oslobođeni su danas sudskog pritvora i određena im je mera kućnog pritvora, potvrdio je RTS-u advokat Dejan A. Vasić, jedan od branilaca optuženih za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića.

Meru kućnog pritvora trojici optuženih odredio je Osnovni sud u Prištini, tokom današnjeg ročišta.

sudskom pritvoru su 40 meseci, a oslobođeni su na predlog njihovih advokata.

Ostali optuženi u slučaju – Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović brane se sa slobode od početka suđenja.

Advokat Korenica: Odluku suda dobićemo za par dana 

Advokat Faruk Korenica, branilac Nedeljka Spasojevića, optuženog u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, izjavio je da još ne zna po kom osnovu su trojica optuženih danas oslobođeni sudskog pritvora, očekujujući odluku suda za nekoliko dana.

"Osnov za njihovo oslobađenje još tačno ne znamo. Odluku suda dobićemo sutra ili prekosutra. Izvršićemo uvid u to rešenje i videćemo šta je to nateralo sud da promeni svoje mišljenje, iako je pritvor određen iz tri razloga: opasnost od bekstva, uticanje na svedoke i opasnost od ponavljanja krivičnog dela, što apsolutno nije postajalo", kazao je Korenica RTS-u.

Napomenuo je da prošlost njegovog klijenata nije takva, da je sud mogao da zasnuje svoju odluku na njegovoj prošlosti, i da ga zadrži u pritvoru, jer, kako je kazao, Spasojević nikada nije bio kažnjavan, niti se protiv njega vodio krivični postupak.

"On je posle događaja jedanaest meseci bio na slobodi, o njemu se pisalo u štampi, obavljao je svoj posao, da je hteo da pobegne to bi uradio", dodao je Korenica nakon odluke suda u Prištini.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво