Читај ми!

Leskovac, dvojica uhapšena zbog sumnje da su oštetili preduzeće za dva miliona dinara

Policija je privela dva muškarca zbog sumnje da su privrednom društvu "Guma promet" iz Leskovca naneli štetu od oko dva miliona dinara, i u istoj vrednosti pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist.

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičeni D. B. i B. T. iz Beograda su privedeni i saslušani pred zamenikom tužioca, navodi se u saopštenju.

D. B, koji je vlasnik i odgovorno lice u privrednom društvu "Pravnik trans" iz Beograda, u potpunosti je priznao izvršenje krivičnog dela, dok se B. T. branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka.

Nakon saslušanja tužilaštvo je stavilo predlog sudu da odredi pritvor za B. T. zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Sumnja se da je D. B. u svojstvu vlasnika i odgovornog lica "Pravnik Trans" doveo u zabludu odgovorna lica oštećenog privrednog društva "Guma promet" tako da isporuče robu - kamionske gume i motorno ulje u ukupnoj vrednosti od oko dva miliona dinara, a za koju je kao garanciju plaćanja predao blanko solo menicu, iako je znao da u trenutku dospelosti fakture za plaćanje ta vrednost neće biti plaćena, niti može biti naplaćena putem sredstava obezbeđenja zbog nesolvetnosti privrednog društva.

B. T. se tereti da je u tome pomogao D. B. tako što je stupio u kontakt sa oštećenima, predstavljajući se lažnim imenom kao komercijalni direktor preduzeća, iako u njemu nije bio zaposlen.

B. T je potom od angažovanih prevoznika preuzimao robu koju je oštećeno privredno društvo isporučilo.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара