Čitaj mi!

Otkrivena laboratorija za uzgajanje marihuane u selu Izvor na severu KiM

Policija je na severu Kosova i Metohije otkrila laboratoriju za uzgoj marihuane sa preko 10.000 stabljika spremnih za ilegalnu prodaju na tržištu, saopštio je ministar unutrašnjih poslova u Prištini Dželjalj Svečlja.

Tokom akcije je iz vatrenog oružja pucano na policiju i carinike, ali je akcija uspešno nastavljena bez povređenih i materijalne štete, naveo je Svečlja u objavi na društvenim mrežama.

Policija je saopštila da je u Uroševcu uhapsila deset osoba zbog sumnje da su počinili krivično delo "neovlašćena kupovina, držanje, stavljanje u promet i promet opojnih droga, psihotropnih supstanci i analoga".

Tokom ove akcije, na nekoliko različitih lokacija u Uroševcu je pretreseno i zaplenjeno oko 70 kilograma narkotičke supstance heroin i deo opreme za njenu preradu. 

Akciju kosovske policije u selu Izvor pozdravila je i Srpska lista, navodeći da akciju vidi u cilju borbe protiv kriminala u oblasti narkotika, u cilju zaštite omladine i dece.

"Ova akcija je pokazala da naši zvaničnici u regionu Sever imaju veštine i kapacitete da se bore protiv kriminala. Dajemo punu podršku policiji na severu da nastavi sa ovakvim postupcima i da ne dozvoli pojedincima da svojim kriminalnim radnjama kriminalizuju ceo sever. Želimo da pošaljemo jasnu poruku da kada god policija bude preduzela ovakve profesionalne radnje, uvek će imati podršku Srpske liste i naših građana", navedeno je u objavi Srpske liste.