Čitaj mi!

Tužilac traži 40 godina zatvora za ubistvo penzionerke, presuda 1. juna

Više javno tužilaštvo u Beogradu od suda je zatražilo da J. Š. (26) osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina za teško ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine. Sud je izricanje presude zakazao za 1. jun.

Tužilaštvo smatra da je dokazalo da je J. Š. počinila najteže krivično delo, teško ubistvo iz koristoljublja, dok je odbrana tvrdila da je u pitanju "obično" ubistvo, za koje je zaprećena daleko manja kazna do 15 godina zatvora.

Postupajući tužilac je podsetila da je J. Š. nakon ubistva skinula sa ubijene žene minđuše i lančić koje je kasnije prodala, kao i da je ovim zločinom izbegla da joj vrati dug od 1.200 evra.

Sa druge strane, odbrana je tvrdila da nije u pitanju teško, već obično ubistvo, jer J. Š. nije uzela od Garovićeve prsten i sat koji su pronađeni pored njenog tela.

Podsetili su da je J. Š. priznala izvršenje dela i detaljno ga opisala, što bi sud, kako smatraju, trebalo da ceni kao olakšavajuću okolnost prilikom izricanja kazne.

J. Š. je u svojoj završnoj reči izrazila kajanje i rekla da joj nije bila namera da ubije Garovićevu.

"Nije razorena samo Majdina porodica već i moja, moj sin raste bez mene jer sam ja već tri godine u pritvoru", rekla je ona.

Navela je da je porodična žena, da je stalno zaposlena i da nije konfliktna ličnost.

Svoju završnu reč izneo je i oštećeni u ovom predmetu, sin ubijene žene navodeći da osim razaranja porodice i dalje svi nose traume tog zločina.

Na današnje suđenje J. Š. je dovedena iz pritvora u kom je od jula 2019. godine. Optužena je za krivično delo teško ubistvo, za koje joj preti kazna od najmanje 10 godina zatvora.

Sumnja se da je ubila Majdu Garović, nekadašnju komšinicu iz Zemuna, a da je motiv bio dug.

Navodno je istragom utvrđeno da je J. Š. od Garovićeve pozajmila 2.500 evra, ali joj novac nije vratila.

Nakon zločina, ona je sa tela starice skinula zlatan lanac i prodala ga u jednoj zalagaonici.

Kofer sa telom starice stavila je u iznajmljeni "pežo 508" i odvezla se u vikend-naselje Krčedin, ali su tragovi krvi ostali na tapacirungu vozila. U tom vikend-naselju pored Dunava zapalila je delove tela.