Читај ми!

Ministarstvo: Dojave o bombama u više od 100 škola

Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola, utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete, učenici su vraćeni na nastavu, a u školama gde bezbednosni pregled još traje, učenici su poslati kućama.

Nakon završenog kontradiverzionog pregleda škola, učenici će biti vraćeni na nastavu.

Policija je primila dojavu o bombi podmetnutoj i u zgradi "Beograđanke", a u pitanju je jedna od jutrošnjih dojava o bombama u osnovnim i srednjim školama, pošto se u "Beograđanki" nalazi jedna škola.

Dojava o bombi primljena je i na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu, a iz niške policije potvrđeno je RTS-u da je dojava bila lažna. Aerodrom je pre provere jutros evakuisan.

"Intenzivno se radi na otkrivanju izvršilaca" 

U toku je intenzivan rad na otkrivanju izvršilaca krivičnih dela u vezi sa lažnim dojavama o bombama koje stižu svakodnevno na veliki broj adresa u Beogradu i drugim gradovima širom Srbije, navode iz Višeg javnog tužilaštva.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, intenzivno istražuju ove slučajeve, a u rad je uključeno i Posebno odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

"Zbog velikog broja dojava o bombama, svi raspoloživi kapaciteti kontradiverzionih jedinica MUP-a angažovani su na pregledu objekata i ustanova na čije su adrese upućene dojave, koje su do sada sve bile lažne i, kako se sumnja, usmerene na izazivanje panike i uznemirenja građana", poručuju iz tužilaštva. 

Cirkularni mejl o podmetnutim bombama dobile su krajem aprila 23 srednje škole i gimnazije u Beogradu. Sve dojave su bile lažne.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво