Čitaj mi!

Pokrenut postupak protiv Centra za socijalni rad u Čačku zbog slučaja trostrukog ubistva

Ministarstvo za brigu o porodici pokrenulo je postupak protiv Centra za socijalni rad u Čačku povodom slučaja I. G. koji se sumnjiči za ubistvo oca, majke i dede.

I. G. je 9. aprila ove godine u porodičnoj kući usmrtio oca, majku i dedu, potom je pobegao, ali je uhapšen 12 sati kasnije nedaleko od mesta na kome je počinio zločin.

Povodom ovog slučaja, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju pokrenulo je postupak nadzora nad stručnim radom čačanskog Centra za socijalni rad, kako bi se utvrdilo da li je u konkretnom predmetu ova ustanova postupala po zakonu i o skladu sa standardima stručnog rada.

Ovakvu odluku, Ministarstvo je donelo nakon što je Osnovno javno tužilaštvo u Čačku saopštilo da je Centar za socijalni rad, nakon puštanja I. G. sa psihijatrijskog lečenja, na kojem se našao zbog nasilja u porodici, utvrdilo da nema rizika da ovaj mladić ponovo učini oto krivično delo.

Ukoliko se utvrdi da su u radu Centra za socijalni rad postojali propusti, biće izdati nalozi da se oni otklone, kao i nalozi za eventualno utvrđivanje odgovornosti rukovodilaca organa i zaposlenih u skladu sa zakonom.