Читај ми!

Dojave o bombama u dvadesetak srednjih škola u Beogradu

Dvadesetak srednjih škola u Beogradu primilo je cirkularni mejl o podmetnutoj bombi, a policijskom proverom utvrđeno je da je u osam škola reč o lažnim dojavama. U ostalim školama obavljaju se kontradiverzioni pregledi.

Kako je RTS-u nezvanično potvrđeno, lažne dojave o bombama primljene su u: Medicinskoj školi Zvezdara, Sedmoj beogradskoj gimnaziji na Zvezdari, Petoj ekonomskoj školi u Rakovici, Mašinskoj školi "Radoje Dakić" Rakovica, Muzičkoj školi "Davorin Jenko" u Rakovici, Srednjoj školi za decu sa posebnim potrebama Rakovica, Prvoj beogradskoj gimnaziji Stari grad i u Građevinskoj školi Beograd na Zvezdari.

Ministarstvo prosvete saopštilo je da je cirkularni mejl o podmetnutoj bombi dobilo je dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu o čemu su odmah obavešteni MUP i BIA.

Učenici i zaposleni su evakuisani na sigurno, dok policija i njene stručne službe ne provere navode.

"Slična situacija desila se pre nekoliko dana u susednoj Crnoj Gori. Naša policija će najpre ispitati pretnje, a deca i zaposleni neće biti vraćeni u učionice dok policija ne potvrdi da je sigurno, što je prioritet", naveo je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ekipe MUP-a su na terenu, a učenici i zaposleni se sukcesivno vraćaju na nastavu nakon potvrde o bezbednosti.

"Policija je do sada intervenisala u školama na teritoriji gradskih opština Rakovica i deo Zvezdare i ustanovila da su dojave lažne, dok su provere u ostalim školama u toku. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će obaveštavati javnost o razvoju situacije", dodaje se u saopštenju.

Policija je primila i dojavu o bombi u Ugostiteljskoj školi na Zelenom vencu, kao i u Zemunskoj gimnaziji, a u toku je provera.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво