Читај ми!

Dik Marti bi mogao da se pojavi kao svedok u Specijalnom sudu

Bivši izvestilac Saveta Evrope Dik Marti mogao bi da bude pozvan kao svedok u Specijalnom sudu za zločine OVK ako se smatra da doprinosi suđenjima koja su u toku, saopšteno je iz Specijalizovanih veća Kosova.

Svaka strana (tužilaštvo ili odbrana) može da pozove svedoke koji su neophodni za njihov slučaj, saopšteno je iz Specijalizovanih veća Kosova za Kljan Kosova.

"Nadležno veće može da odluči o relevantnosti takvih dokaza", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, kada je reč o informacijama o svedocima Specijalizovanih veća, one su javne i mogu da se nađu na sajtu Specijalizovanih veća, prenosi Kosovo onlajn.

"Kao što možete videti na sajtu Specijalizovanih veća, ime Dika Martija se tamo trenutno ne pojavljuje", naveli su iz Specijalizovanih veća.

Marti je u nedavnom intervjuu naveo da ga je u decembru 2020. godine policija obavestila da su određeni krugovi srpske obaveštajne službe planirali njegovo ubistvo, tako da krivica za njegovu likvidaciju bude bačena na Albance sa Kosova.

Specijalni sud, inače, osnovan je na osnovu Martijevog izveštaja o trgovini ljudskim organima na Kosovu koji je usvojen u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u januaru 2011. godine.

 

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво