Читај ми!

Slučaj Belivuk, optužni predlog protiv policajaca za prikrivanje dokaza

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog pritiv bivšeg načelnika Odeljanja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga Predraga Lajića i inspektor i v. d. šefa odseka za droge u SBPOK-u Bojana Vasiljevskog.

Sumnjiče se da su pokušali da prikriju dokaze protiv Vlada Georgieva (nekad Dragan Sekulić) i njegove žene Slađane Sekulić – optuženim pripadnicima grupe Veljka Belivuka, prilikom pretresa njihovog stana 4. februara 2021. godine nakon što su uhapšeni, kao i da nisu prijavili novac koji je pronađen prilikom pretresa stana.

Tužilaštvo ih optužnim predlogom tereti da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo – pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela i traži od suda da ih proglasi krivim i izrekne im kazne u skladu sa zakonom.

Georgiev i Sekulić su optuženi u predmetu Tužilaštva za organizovani kriminal, u okviru postupka protiv Belivuka, za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da su Lajić i Vasiljeski prilikom pretresa stana onemogućili pronalazak pištolja marke "glok 19" koji je neovlašćeno držan i bio sakriven u stanu, kao i da novac koji je pronađen nisu oduzeli, niti su konstatovali u zapisniku o pretresanju stana da su pronađena bilo kakva novčana sredstva.

Lajić i Vasiljeski su uhapšeni 8. februara 2021. godine, četiri dana nakon akcije hašenja organizovane kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića.

Oni se sada brane sa slobode.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво