Читај ми!

Tužilaštvo: Uhapšen vlasnik "Elita gradnje" i još pet osoba, sumnja se da su varali sa ugovorima o otpadu

Vlasnik firme "Elita gradnja d. o. o." V. K., koji je i prvi čovek Spasilačkog centra Srbije, uhapšen je zbog sumnje na mahinacije sa fiktivno fakturisanim ugovorima o otpadu, a na štetu tri beogradske opštine od oko 10 miliona dinara. Uhapšeno je i pet zaposlenih u opštinskim organima, dok šesti osumnjičeni, za koga je tužilaštvo takođe dalo nalog za hapšenje, nije lišen slobode jer je oboleo od kovida 19, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici MUP-a danas su uhapsili vlasnika firme "Elita gradnja" V. K., zbog sumnje na mahinacije sa fiktivno fakturisanim ugovorima o otpadu, a na štetu tri beogradske opštine.

Zbog sumnje da su omogućili pribavljanje protivpravne imovinske koristi preduzeću "Elita gradnja", uhapšeno je i pet zaposlenih u opštinskim organima, dok šesti osumnjičeni, za koga je tužilaštvo takođe dalo nalog za hapšenje, nije lišen slobode jer je oboleo od kovida 19.

Pored V. K., slobode su lišeni D. O., D. T., Ž. P., V. J. i N. P., saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Kako se sumnja, V. K. je tokom 2019. i 2021. godine, iskorišćavanjem svog položaja, u nameri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, na osnovu više ugovora o pružanju usluga koje je u ime i za račun PD "Elita gradnja" zaključio sa pojedinim institucijama i sačinjavao račune sa lažnim podacima o izvršenim uslugama odnošenja šuta i smeća, saopštio je MUP.

Takođe, sumnja se da je sačinjavao račune o navodno izvršenim uslugama uklanjanja reklama sa javnih površina, a koje su sa netačnim-uvećanim podacima, platili oštećeni.

Na taj način on je, kako se sumnja, pribavio protivpravnu imovinsku korist za više od 10.000.000 dinara.

Osumnjičeni se terete za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba službenog položaja.

Obavljeni su pretresi na više lokacija u Beogradu kao i u Jajincima, gde se nalazi objekat Spasilačkog centra Srbije, za koji očevici kažu da više liči na kasarnu, a nalazi se u blizini porodične kuće roditelja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, navodi Tanjug.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u toku je saslušanje dvoje osumnjičenih opštinskih funkcionera.

U toku saslušanje, određeno zadržavanje za četvoro osumnjičenih 

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u toku je saslušanje dvoje osumnjičenih opštinskih funkcionera koji se terete da su korišćenjem službenog položaja pribavili protivpravnu imovinsku korist vlasniku firme "Elita gradnja" Beograd Vojkanu Krstiću, koji je poznat i kao prvi čovek Spasilačkog centra Srbije.

Članica Opštinskog veća Opštine Čukarica V. J. i načelnik Odeljenja za komunalne delatnosti Opštine Zvezdara N. P. privedeni su na saslušanje u tužilaštvo odmah nakon lišenja slobode, dok je za V. K. i još troje osumnjičenih – D. O., D. T. i Ž. P. određeno zadržavanje do 48 sati.

V. K. je poznat investitorima i vlasnicima građevinskih firmi u Beogradu koji su ga u više navrata optužili da ih ucenjuje, zahtevajući od njih da šut i otpad sa gradilišta voze na njegove divlje deponije, na čemu on zarađuje velike sume novca.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво