Читај ми!

Apelacioni sud smanjio kaznu vozaču koji je usmrtio dete i muškarca u Nišu

Apelacioni sud u Nišu osudio je Nemanju Stamenkovića (20) na kaznu zatvora od šest godina za saobraćajnu nesreću u kojoj su u januaru 2021. godine stradali pešaci Andrej Prenkljušaj (12) i Dejan Ilić (48).

Na taj način preinačena je presuda Osnovnog suda u Nišu doneta jula 2021. godine, kojom je mladiću izrečena kazna sedmogodišnjeg zatvora.

"Objašnjenje je da je sud cenio utvrđene olakašavajuće okolnosti na drugačiji način u odnosu na prvostepeni i u smislu odredbi zakona koji regulišu odmeravanja kazne našao je da je kazna od šest godina adekvatna i učinjenom delu i učiniocu", rekla je portparolka suda Snežana Milošević.

Sud je delimično usvojio žalbu branioca, samo u delu odluke o krivičnoj sankciji, a ostala mu je mera bezbednosti – zabrana upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od pet godina.

Dečak od 12 godina poginuo je na licu mesta u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila januara 2021. godine na Bulevaru Medijana u Nišu, a muškarac je podlegao povredama u bolnici.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво