Читај ми!

Nastavljeno saslušanje svedoka u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

U Osnovnom sudu u Prištini nastavljeno je saslušanje svedoka tužilaca u slučaju ubistva predsednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, a na današnjem ročištu ispitivani su Z. V. i Z. O. , službenici "Elektrokosmeta" u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Svedok Z. V. izjavio je da su iz njegove službe intervenisali 5. januara 2018. godine na popravci instalacije u ulici Sutjeska, u kojoj se nalazi i sedište Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda", ispred kojeg je Ivanović ubijen 16. janauara.

Naveo je da je električni stub na kome je vršena intervencija napajao strujom kancelariju Ivanovićeve Građanske inicijative.

Nakon te intervencije, tokom januara, prema navodima svedoka Z. V. nije bilo radova na instalaciji u ulici Sutjeska.

Drugi svedok Z. O. potvrdio je da je poslednji kvar u istoj ulici prijavljen 5. januara i da je istog dana kvar otklonjen. Nakon tog datuma nije bilo planskih isključenja struje.

Z.O. nije mogao potvrdno da odgovori na pitanje advokata Faruka Korenice da li mu je poznato da je na elektičnom stubu koji se nalazi u ulici Sutjeska bilo nadzorne kamere.

Pretresi zakazani sa sutra i prekosutra su otkazani zbog bolesti advokata Mahmuta Haljimija, branioca optuženog Marka Rošića.

Naredna ročišta zakazana su za 22, 28. februar i 4. mart, kada je predviđeno saslušanje četiri svedoka.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara. Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete se za zloupotrebu službenog položaja.  

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво