Читај ми!

Lokalizovan požar u tržnom centru u Obrenovcu, jedna osoba se vodi kao nestala

Vatrogasci su posle višesatne borbe uspeli da lokalizuju požar koji je izbio u tržnom centru u Obrenovcu. Jedna žena, radnica robne kuće, vodi se kao nestala. Povređenih nema, ali je nekoliko osoba zatražilo pomoć zato što su se nagutali dima.

Požar je izbio oko 10.40 u centru grada, u Ulici Miloša Obrenovića. Izgorelo je više objekata koji su se nalazili u tržnom centru – kafić, frizerski salon, parfimerija i prodavnica kineske robe.

Reč je o prostoru koji se prostire na 1.600 kvadrata, na dva nivoa, a napravljen je kompletno od drveta. U toj zgradi nekada je bila prodavnica firme "Jugodrvo".

Vatrogasci su posle višesatne borbe u 15.25 uspeli da lokalizuju požar. U toku je dogašivanje požara i pretraga terena, saopštio je MUP.

Nad centrom Obrenovca i dalje se vije gust dim. Isključena je struja na obližnjoj trafostanici, pa su vatrogasci morali da donesu reflektore kako bi olakšali dogašivanje požara, javlja reporter RTS-a sa lica mesta.

Radnica robne kuće vodi se kao nestala 

Predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je da se jedna ženska osoba, rođena 1976. godine, radnica robne kuće, vodi kao nestala. Nestanak je prijavila njena porodica.

Međutim, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je posetio Obrenovac, kaže da se, prema prvim informacijama, još uvek ne zna gde su dve Kineskinje iz tržnog centra.

Stanari četiri stambene zgrade su evakuisani iz bezbednosnih razloga, ali ne postoji opasnost po živote ljudi, rekao je Vesić za Tanjug.

Napomenuo je i da su tri žene privremeno smeštene u Dom zdravlja kako bi im se ukazala pomoć, zato što su se nagutale dima.

Vesić je naveo da je iz Beograda krenula 21 cisterna "Gradske čistoće", kako bi se ugasio požar.

"Najvažnije je da ljudi ostanu pribrani i puste vatrogasce da obave posao. Kada požar bude lokalizovan, građani će moći da se vrate u stanove", rekao je Vesić i dodao da opasnost ne preti nijednoj okolnoj zgradi, ali da su iz bezbednosnih razloga svi evakuisani.

Evakuisani stanari neće moći da se vrate u svoje domove najverovatnije do jutra. 

Vanredna kontrola kvaliteta vazduha 

Čučković je na Tviteru pozvao građane da ne prilaze delu grada gde se dogodio požar sve dok se intervencija ne završi. Takođe je poručio da građani u širem centru zatvore prozore.  

Gradski zavod za javno zdravlje obavio je vanrednu kontrolu kvaliteta vazduha na teritoriji Obrenovca, kojom je utvrđeno da nije povećana koncentracija zagađujućih materija.

Iz predostrožnosti je isključena trafostanica u blizini izgorelog objekta, tako da u okolini trenutno nema struje i grejanja.

Na gašenju požara bilo je angažovano 55 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vozila, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinca iz Obrenovca, Surčina, Batajnice, Železnika, Košutnjaka, Zvezdare i Zemuna.

Na licu mesta su i ekipe Hitne pomoći.  

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво