Читај ми!

Napad na autobus na Kosovu, ubijene tri osobe

Maskirani napadač ubio je "kalašnjikovom" tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane. Policija pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad. Motiv napada nepoznat.

Tri osobe su ubijene, a jedna ranjena kada je maskirani napadač, iz zasede, pucao na autobus između sela Šaptej i Glođane na Kosovu, potvrdila je kosovska policija.

"Jedna osoba je preminula na licu mesta, dok su tri prebačene u bolnicu, gde su dve od njih preminule", rekao je portparol policije Fadilj Gaši.

Mediji prenose da je ubijeno dvoje studenata, kao i da su troje stradalih albanske nacionalnosti. 

Kosovska policija odmah je pokrenula istragu i poteru za napadačem. Za sada, niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Tužilac nadležan za oružani napad u Glođanu rekao je da postoji nekoliko različitih pravaca istrage i da za sada ne postoji definitivan motiv za koji se sumnja da je doveo do ubistva tri osobe, ali da se radi na otkrivanju mogućih počinilaca zločina.

"Postoje različite linije istrage. Trenutno nemamo konkretan motiv i nemamo informacije da podelimo sa vama. Ne možemo ni da govorimo o broju osumnjičenih, već samo radimo na identifikaciji počinilaca ovog tragičnog zločina", rekao je tužilac.

Kancelarija glavnog tužioca poziva sve koji imaju bilo kakva saznanja o ovom slučaju da sarađuju sa tužilaštvom i policijom kako bi počinilac ovog krivičnog dela što pre bio uhvaćen.

Kosovski mediji su prethodno javili da su u napadu ubijene četiri osobe. 

Predstavnik sela Glođane Mustafa Seljmani izjavio je medijima na albanskom da se oružani napad na autobus dogodio između sela Šaptej i Glođane.

Prema prvim informacijama, preneo je Seljmani, nepoznata osoba sa maskom na glavi izašla je iz zasede i pucala iz "kalašnjikova".

"Vozač je bio mrtav i ovo dvoje dece smo odvezli u bolnicu, ali nije bilo znakova života", rekao je Seljmani.

Prethodno su u bolnici u Peći potvrdili da su u pucnjavi nastradala dva učenika i vozač autobusa.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво