Читај ми!

Prijava protiv vozača koji je udario u autobus kod Umke, kako je došlo do udesa

Jutros je izbegnuta velika tragedija, kada su se na putu između Umke i Bariča sudarili kamion i autobus. Prednji deo autobusa je potpuno uništen, razbijena su stakla. Autobus se praktično naslonio na brdo pored puta stranom gde su vrata, pa su putnici izlazili kroz razbijene prozore. Šest osoba je povređeno. Protiv vozača teretnog vozila biće podneta krivična prijava zbog izazivanja opasnosti u javnom saobraćaju.

Od šest putnika jedan je zadobio teže povrede, kao i vozač autobusa. Oni su zbrinuti u Zdravstvenom centru u Obrenovcu, imaju prelome i nisu životno ugroženi, javlja reporter RTS-a.

Protiv vozača teretnog vozila koje se jutros na obrenovačkom putu sudarilo sa putničkim autobusom biće podneta krivična prijava zbog izazivanja opasnosti u javnom saobraćaju, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u. 

Znaju se detalji saobraćajne nezgode koja se dogodila oko 9 sati. Vozač kamiona je zadnjim delom prikolice udario u prednji deo autobusa sa vozačeve strane. Od siline udarca autobus je uleteo u jarak. Ceo prednji deo autobusa je potpunio uništen.

Reč je o autobusu koji je 2017. godište i koji je tehnički pregled prošao u junu, kao i redovan pregled jutros, pre nego što je izašao jutros na trasu.

Prema Sekretarijatu za saobraćaj Grada Beograda ove godine dogodilo se više od 1.400 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovala vozila javnog prevoza. U skoro 1.300 načinjena je samo manja materijalna šteta.

Bilo je ove godine povređenih i nastradalih. Pre godinu dana u Prvomajskoj ulici u Zemunu vozač na liniji 18 uhvatio je zadnjim vratima nogu dečaka stargo četiri godine, nastavio da vozi, a dečak je od zadobijenih povreda preminuo.

Druga nezgoda dogodila se u maju, kada je autobus na liniji 26 udario u autobus gradske čistoće. Tada je povređeno sedam putnika.

Možda najveća saobraćajna saobraćajna nezgoda dogodila se na Zelenom vencu 2015. godine kada je povređeno 28 ljudi.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво