Читај ми!

Školsko nasilje u Pećincima, nastavnik povredio učenika

U Osnovnoj školi "Slobodan Bajić Paja" u Pećincima nastavnik je udario učenika, koji je nakon toga pao i zadobio povrede u predelu glave. Dete je zdravstveno zbrinuto, a protiv nastavnika je pokrenut disciplinski postupak i suspendovan je s posla, a o svemu je obaveštena i policija, potvrđeno je Televiziji Srem.

Prema saznanjima TV Srem, incident se dogodio u prostorijama stručne službe, gde je nastavnik fizičkog vaspitanja I. S. udario trinaestogodišnjeg dečaka koji je nakon toga pao, glavom udario o ćošak ormara i  zadobio povrede u predelu glave.

Milijana Srdić, direktorka OŠ "Slobodan Bajić Paja" u Pećincima, potvrđuje da se u školi desio incident sa elementima nasilja tokom kog je učenik zadobio posekotinu na čelu.

"Škola je preduzela sve zakonom previđene mere", naglašava Srdićeva.

Roditelji dečaka nisu želeli da se oglašavaju, iako je ekipa TV Srem u više navrata pokušavala da razgovara sa njima.

Komšije i roditelji druge dece u Pećincima čuli su za incident i osuđuju nasilje.

Postavlja se pitanje šta je povod za nasilno ponašanje nastavnika fizičkog koji u školi radi manje od jedne decenije.

Da li je tačno da je on zatekao grupu dečaka u školi u radnjama koje nisu dozvoljene, kako se priča u Pećincima, ili je nešto drugo posredi?

Potvrđeno je da je protiv nastavnika pokrenut disciplinski postupak i da je suspendovan.

Stručnjaci smatraju da je i  verbalno i fizičko nasilje nastavnika nad učenicima nedopustivo, da je u školi važno učenje, ali i kontrola agresije u svakoj relaciji.

"Koliko da nauče nešto, isto tako je važno da znaju da se kontrolišu, da ne dođe do eskalacije besa, ljutnje ni kod nastavnika ni kod roditelja ni kod dece. Mi bi trebalo decu da naučimo kako da se kontrolišu, ali još je važnije da mi kao odrasli znamo sami sebe da kontrolišemo", poručuje pedagog Zorica Petrović.

O školskom nasilju u Pećincima obavešteni su svi nadležni organi i očekuje se da će utvrditi okolnosti pod kojima se incident dogodio.  

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво