Čitaj mi!

Horgoš, zaplenjeni australijski "kengur zlatnici"

Carinici su na prelazu Horgoš zaplenili 11 investicionih zlatnika, koje je jedna putnica pokušala, bez prijavljivanja, da prenese preko granice.

Slučaj je otkriven kada na ulazu u zemlju za kontrolu pristigao ''audi'' nemačkih registarskih oznaka, za čijim je volanom bila 36-godišnja Beograđanka, koja je putovala u društvu trojice sugrađana, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Mada su svo četvoro rekli da nemaju ništa da prijave, usledio je detaljan pregled, kada je u ručnoj torbi putnice pronađeno ukupno 11 zlatnika.

Reč je o australijskim investicionim ''kengur zlatnicima'' na čijoj se jednoj strani nalazi lik britanske kraljice Elizabete Druge, a na drugoj kengur - simbol Australije.

Devet većih zlatnika teže jednu zlatnu uncu, dok je težina dva manja četvrt unce, ali će zbog njihove specifičnosti vrednost biti utvrđena tek nakon stručne ekspertize, dodaje se u saopštenju.

Protiv putnice koja je u izjavi navela da je nezaposlena domaćica biće pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do kada će neprijavljeni investicioni zlatnici biti zadržani.