Čitaj mi!

Sud odredio pritvor dvojici uhapšenih pripadnika Belivukove grupe

Specijalni sud odredio je pritvor S. R. i D. M. osumnjičenim za učešće u dva ubistva, a koji su juče uhapšeni kao članovi organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Marka Miljkovića "Principi".

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, saopštio je sud.

Na ovo rešenje oni i njihovi branioci mogu da izjave žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Obojica su osumnjičena za krivična dela zločinačko udružovanje radi vršenja krivičnih dela i teška ubistva, a na saslušanju u tužilaštvu za organizovani kriminal branili su se ćutanjem, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

S. R. se tereti za ubistvo Nikole Mitića zajedno sa Belivukom, Miljkovićem i još devetoricom pripadnika grupe, a D. M. za ubistvo Zdravka Radojevića, za koje je optužnica protiv ove grupe već podignuta.

Oni su, kako se sumnja, 10. avgusta prošle godine oteli Mitića, kojeg su zatim odveli u vikendicu u Ritopeku i tamo ga ubili.

Osumnjičeni D. M. se tereti da je 10. novembra prošle godine ubio Zdravka Radivojevića.

Belivukovoj grupi se sada na teret stavlja ukupno šest teških ubistava, od kojih je za pet potvrđena optužnica prošlog petka odlukom Specijalnog suda.

Tom optužnicom tereti se ukupno 30 pripadnika ove grupe za pet teških ubistava, otmice, oružje, drogu, silovanje.