Čitaj mi!

Novi Sad, hapšenje zbog sumnje na malverzacije sa nabavkom pogrebne opreme

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su četiri osobe zbog sumnje da su malverzacijama u vezi sa nabavkom pogrebne opreme prisvojili 1.757.830 dinara, saopšteno je iz MUP-a.

Uhapšeni su P. I. (1973), odgovorno lice DOO "Večno konačište" iz Kaća, G. Z. (1974), odgovorno lice u tom privrednom društvu i zaposlen u JKP "Lisje" Novi Sad, kao i D. I. (1979) i J. L. (1974), zaposleni u JKP "Lisje".

Iz MUP-a navode da se sumnja da su D. I. i J. L., od 1. januara do 14. oktobra ove godine, iz magacina firme u kojoj su radili neovlašćeno iznosili drvene sanduke i prodavali ih osumnjičenima P. I. i G. Z.

Na taj način D. I. i J. L. su oštetili JKP "Lisje" za 1.757.830 dinara.

Dodaje se da su P. I. i G. Z potom, kako se sumnja, sanduke preprodavali za gotov novac koji su zadržavali za sebe.

P. I. i G. Z. određeno je zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti u pomaganju, a D. I. i J. L. zbog  sumnje da su izvršili krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti u saizvršilaštvu.

Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.