Читај ми!

UNS traži da policija otkrije ko stoji iza poslednjih pretnji novinarima

Glavni urednik "Srpskog telegrafa" Milan Lađević kaže da ga je, ispred zgrade u kojoj radi, jedna osoba napala i pretila mu smrću. Autorima podkasta "Dobar, loš, zao" Nenadu Kulačinu i Marku Vidojkoviću upućeno je više pretnji smrću, od kojih su šest prijavili policiji, navodi se u saopštenju UNS-a, koji zahteva da se pronađu počinioci.

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da im je Milan Lađević rekao da je do napada došlo jutros u 9.25, na pešačkom prelazu na uglu Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve ulice u Beogradu.

Kako navodi, mlađi muškarac udario ga je desnim ramenom i rekao mu da će ga ubiti.

"Pitao sam da li ima neki problem sa mnom. Nije ništa odgovorio, nastavio je dalje", rekao je Lađević.

Dodao je da ranije nije video tu osobu i da se incident dogodio ispred zgrade u kojoj radi.

"Slučaj je prijavljen policiji. Rečeno je da će pogledati snimke okolnih kamera, ali je pitanje da li će zbog uglova kamera uspeti da pronađu napadača. Bilo je i drugih prolaznika, ali ne veruje da je neko nešto čuo", rekao je Lađević.

UNS je zatražio da policija u najkraćem roku pronađe osobu koja je pretila smrću i nasrnula na glavnog urednika Srpskog telegrafa.

UNS: Policija da pronađe ko preti smrću autorima podkasta "Dobar, loš, zao"

Udruženje novinara Srbije (UNS) očekuje da policija u najkraćem roku otkrije ko su osobe koje prete smrću autorima podkasta "Dobar, loš, zao" Nenadu Kulačinu i Marku Vidojkoviću.

Autorima podkasta koji se emitue na portalu nova.rs stiglo je više pretnji od kojih su šest prijavili policiji.

"Mi na uvrede ne reagujemo jer smo svesni da svojim emisijama i nastupima proizvodimo neku vrstu reakcije. Međutim, ovo su sada ozbiljne pretnje", rekao je Nenad Kulačin UNS-u i dodao da mu ovo deluje kao organizovana akcija.

UNS će pratiti sve prijavljene slučajeve napada i pretnji novinarima kroz rad Stalne radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara i Radne grupe za bezbednost novinara u kojima ima svoje predstavnike.

 

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво