Читај ми!

Uhapšeni zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja prilikom izgradnje "Adrenalin parka" u Pirotu

Policija je uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su prilikom izgradnje "Adrenalin parka" u Pirotu jednoj firmi isplatile 2.759.518 dinara za radove koji nisu izvršeni.

Zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, uhapšeni su M. S. (1957), nadzorni organ prilikom izgradnje "Adrenalin parka", S. K. (1956) i Z. N. (1968), iz komisije za tehnički pregled tog parka, dok je Z. J. (1956), odgovorno lice privrednog društva "Zlatko Jovanović" Pirot, uhapšen zbog sumnje na zloupotrebu položaja odgovornog lica, saopštio je MUP.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i 51-godišnji muškarac, nadzorni organ prilikom izgradnje "Adrenalin parka", koji se tereti za krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Osumnjičeni se terete da su tokom 2017. godine, iskorišćavanjem službenog položaja i nevršenjem službene dužnosti, preduzeću "Zlatko Jovanović" pribavili korist u iznosu od 2.759.518 dinara prilikom izgradnje "Adrenalin parka".

Kako se sumnja, Z. J. je u ime preduzeća "Zlatko Jovanović" sačinio dokumentaciju u kojoj je bilo navedeno da su svi radovi završeni, a koju su overili M. S. i P. P., dok su S. K. i Z. N. u Zapisniku o tehničkom pregledu konstatovali da su radovi izvedeni u celosti i u skladu sa projektnom dokumentacijom, predračunom i predmerom iz ugovora, bez vidnih nedostataka, na osnovu čega je izvršeno plaćanje preduzeću "Zlatko Jovanović".

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Hapšenje je izvršeno u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара